Get Inspired - 22 januari 2021

21 januari 2021

“It has been quiet complicated, but in the end it turned out to be an advantage for me”

Op 8 februari zal de eerste grandslam van het jaar van start gaan: de Australian Open. Helaas hebben een paar grote toppers moeten afzeggen, waaronder Federer, Nishikori en Bertens. Maar niet getreurd, want de meeste grote namen zullen gewoon meedoen. Bovendien doet er dit jaar nog een hele inspirerende topper mee, namelijk Francesca Jones.

Jones heeft op elke hand maar drie vingers en een duim en op elke voet maar drie of vier tenen, wat tennissen natuurlijk een stukje lastiger maakt. Ze heeft in haar carrière daardoor veel tegenslagen moeten verwerken, bijvoorbeeld toen een dokter haar op achtjarige leeftijd vertelde dat ze haar droom als proftennisster door haar aandoening beter kon vergeten. Maar ze liet zich letterlijk en figuurlijk niet zomaar uit het veld slaan en heeft zich vorige week woensdag zelfs voor het hoofdschema geplaatst. Iemand om in de gaten te houden dus!

Soms zijn dingen moeilijk, maar niet meteen onmogelijk. Denk dus nooit dat je iets niet kan zonder er vol voor te gaan.

Ben je benieuwd naar hoe ze over haar eigen situatie denkt en hoe ze speelt? In dit filmpje geeft ze een kort interview en zie je wat ze vijf jaar geleden al in huis had. Een mooi voorproefje op wat er tijdens de Australian Open komen gaat…